Home » Bestuur » Van de redactie (OM voorjaar 2018)

Van de redactie (OM voorjaar 2018)

Vanaf deze plaats willen wij Karel Platje hartelijk danken voor zijn enorme inzet voor het Platform Nederland-Oekraïne en met name voor het Oekraïne Magazine. De afgelopen jaren heeft hij als hoofdredacteur een opvallende, maar kritische rol gehad in de bewustwording rondom de politiek en economie in Oekraïne. Zowel in relatie tot Rusland, als in relatie tot de EU, schreef Karel zijn artikelen en columns. Karel is nog steeds goed ingewijd in de gebeurtenissen in Oekraïne en zal gelukkig voor het Magazine artikelen blijven schrijven en zijn Twitteraccount onderhouden (@OekraineNieuws) .

Ondergetekende Ad Merks neemt het stokje tijdelijk over, totdat er een nieuwe hoofdredacteur uit jullie midden gevonden is. Belangstellenden zijn van harte welkom te reageren naar het bestuur, het liefst via secretariaat@platform-oekraine.nl . Ik ben zelf regelmatig in Oekraïne en dan met name in Kyiv voor projecten op het gebied van Agri & Food. Ook bezoek ik frequent de Oekraiense bijeenkomsten en feesten in Nederland en België. Hebben jullie suggesties voor artikelen, reportages of foto’s laat het mij weten via redactie@platform-oekraine.nl .

Een van de veranderingen, die wij door willen voeren de komende tijd, is een tweetalig Oekraïne Magazine, met afwisselend artikelen en columns in het Nederlands en het Oekraiens. We hopen daarmee een grotere doelgroep te bereiken met meer lezers uit Oekraïne zelf. We zullen daartoe ook met organisaties als Brand New Ukraine, UA in NL, Promote Ukraine en UA in BE (Edelweiss) contact zoeken voor eventuele bijdragen en samenwerking. Samen sterk voor de promotie van Oekraïne in Nederland en België is een mooi streven!
Kijkend naar alle activiteiten over en met Oekraïne afgelopen winter, gebeurt er veel. Vooral in steden als Den Haag, Groningen, Eindhoven, Antwerpen, Genk en Brussel zijn er regelmatig interessante bijeenkomsten, filmvoorstellingen of muziekoptredens. Via aankondigen op onze website en in het Magazine hopen we een nog breder publiek te bereiken. Zeker ook complimenten voor de nieuwe ambassadeur in Nederland, Vsevolod Tsjentsjov, voor zijn enthousiasme en actieve opstelling vanuit de Oekraiense Ambassade in Den Haag.

Ir. Ad Merks
interim-Hoofdredacteur Oekraïne Magazine (SPSN-O)
redactie@platform-oekraine.nl