Home » Evenementen » 01 Juli 2017: Вечорниці Івана Купала / Midzomerfeest / Midsummer´s Eve

01 Juli 2017: Вечорниці Івана Купала / Midzomerfeest / Midsummer´s Eve

Vier met ons het grootste Midzomerfeest van Nederland in het gezellige strandpaviljoen De Staat in Den Haag.

Strandpaviljoen de Staat

Strand Zuid 4, 2583 ZZ Den Haag, Netherlands

Aanvang 17.00 uur en einde (planning) 01.00 uur.

Beleef zelf de authentieke Oekraïense tradities van het Midzomerfeest. Zoals in de goede oude tijd vieren we dit feest op het strand en duiken wij in de magische sfeer van de Kupala Night. Wij brengen schoonheid, tradities en de zomerenergie samen in een feest. Wees er bij en mis dit magische evenement niet!

Wij bieden een dag- en avondprogramma vol activiteiten voor kinderen en volwassenen, koppels en singles. Dus breng je familie en vrienden mee en ontdek samen een nieuwe cultuur!

Hou je van lekker eten? Dan moet je de BBQ – de specialiteit van het restaurant De Staat zeker proberen. De overheerlijke vlees en vegetarische burgers met de bijgerechten zijn even heerlijk. Check het menu en bestel hier jouw BBQ om volop van het Midzomerfeest 2017 te genieten.

Muziek door onze speciale gast – DJ Gabber uit Kyiv .

* Gratis toegang voor kinderen tot 16 jaar
* Gratis toegang voor alle mannen geheten bij de eerste voornaam Johannes (Ivan in het Oekraïens) of afgeleid zoals Jan, John, Johnny enz. ( op vertoon van ID)

Wat weet je van het Midzomerfeest?

Het Midzomerfeest is niet alleen een van de belangrijkste en gezelligste feesten van het jaar, maar is ook een ode aan de zon, oude tradities en romantiek van de Kupala-nacht.

Kupalo en Marena zijn de hoofdpersonages van het feest. Het Midzomerfeest in het Oekraïens wordt het Kupala feest/nacht genoemd aan de naam Kupalo, de god van de zon. Volgens de pre-christelijke overtuigingen is de Midzomerfeest nacht de nacht van het huwelijk van Kupalo met Marena, de godin van het water. De manier waarop het feest werd gevierd bepaalde de toekomstige oogst. Er werden replica’s poppen van  Kupalo en Marena gemaakt en tijdens de viering werden ze apart gehouden. Aan het einde van het feest werden de replica’s poppen  samen in het vuur verbrand om Kupalo en Marena een koppel  in het heilige vreugdevuur te laten worden.

Het Kupala’s vuur is het centrale element van de nacht die de opkomst van de zon symboliseert. Als een onderdeel van de oude vernieuwingsritueel springt iedereen over de vlammen. Wanneer een koppel samen over het vuur springt en blijft elkaars handen tot het einde van de sprong vasthouden zou het koppel voor altijd samen blijven. Als het koppel elkaars handen los laat dan zouden ze niet voor elkaar bestemd zijn.

Wanneer het schemerig wordt doen de meisje het ritueel lot voorspelling. Ze maken aan een zelfgemaakte bloemenkrans een kaars vast en laten het in het water varen. Als de bloemenkrans van een meisje vaart en de kaars blijft branden dan zou ze haar geliefde dit jaar tegenkomen. Maar als de bloemenkrans op een plek blijft drijven dan zou ze dit jaar nog single blijven en haar lot volgend jaar weer via dit ritueel kunnen voorspellen.

Приєднуйся до святкування Івана Купала на березі Північного моря в Нідерландах! На тебе чекає таїнство старовинних традицій і справжні купальські народні гуляння. Наче в старі добрі часи, ми зберемося біля води та зануримося в Купальсу магічну атмосферу. В однин день ми поєднаємо красу, народний колорит і по-літньому спекотну атмосферу свята.
Розваги на наших вечорницях будуть як для дорослих так я і для дітей, тож приходьте всією родиною!

В програмі:
– Обрядові стрибки через багаття
– Магія стародавніх ритуалів – ворожіння на вінках
– Купальські пісні та танці
– Майстер – клас з плетіння віночків
– Боді-арт – аква грим для дітей та дорослих

По заході сонця аж до півночі будемо запалювати танцпол під драйвову музику від Dj Gabber – нашого спеціальног гостя з Києва, який вже встиг нам полюбитися.

Любиш смачно поїсти? Тоді не проґав шанс поласувати коронною стравою від ресторану De Staat – смачним барбекю. Соковиті м’ясні або вегетаріанські стейкі в поєднанні з салатами та гарніром прийдуться до смаку найвибагливішому гурману.

Вхід:
– Рання пташка €10 (лише онлайн),
– Регулярний €15 – онлайн, €20 – на вході.
– Барбекю на дровах : €19,50 ( лише при наявності квитка)
*Вхід для дідей до 16 років безкоштовно.
*Всім Іванам вхід безкоштовно (при наявності документа).

Більше інформації:https:\/\/brandnewukraine.nl/ivanakupala/

————————–————————–————————–
Join the largest Midsummer’s Eve Celebration in Holland on the beach. You will enjoy the sacrament of ancient Ukrainian traditions and authentic Ivana Kupala’s festivities. Like in the old days, we celebrate this party on a beach and dive into the magical atmosphere of the Kupala Night. We will bring drive, beauty, traditional flavor and summer energy together, so don’t miss out this magical event!

We offer an action-packed daytime and evening program for children and adults, couples, and singles. So bring your family, friends and experience new customs and cultures together!

Entertainment program:
– Ritual fire jumping
– The magic of ancient rituals – Divination by wreaths
– Kupala traditional songs and dances
– Flower crowns & wreaths workshop
– Body art – Aqua make-up for children and adult

Special guest – DJ Gabber from Kiev.

Do you love delicious food? Then you have to try out the signature dish from restaurant De Staat – mouthwatering BBQ. Both non-vegetarian and vegetarian options are equally delicious.

Entrance:
– Early Bird Tickets: € 10 (only online);
– Regular tickets € 15 (online), € 20 (at the door)
– BBQ: €19,50 (only available in combination with a ticket)
*Children under 16 free entrance.
*All men called Johannes (Ivan in Ukrainian) or have derived names like Jan, John, Johnny etc – free entrance upon presentation of your ID card

More info: https:\/\/brandnewukraine.nl/midsummereve/

Check Also

Het Oekraïne Magazine, jaargang 21, nummer 1, voorjaar 2018.

In deze editie • в цьому виданні 4 | Hoe een zanger opduikt in de wondere ...