Home » Evenement » Boekpresentatie Lviv, stad van Paradoxen

Boekpresentatie Lviv, stad van Paradoxen

Het boek Lviv, stad van paradoxen is klaar. De afgelopen twee jaar is daar hard aan gewerkt. Dolph Kessler als fotograaf, Michiel Driebergen, Kees van Ruyven en Ruud Mey als schrijvers en Herman Zonderland als kaartenmaker.

Van 18 tot 21 september vinden er in Amsterdam drie presentaties plaats waarin ons boek centraal staat. Onderdeel daarvan is deelname aan Unseen Photo Fair.

18 – 21 september – Deelname aan Unseen Photo Fair

Tijdens Unseen, de grote internationale fotomanifestatie in Amsterdam van 18 tot 21 september zal het boek, aan de tafel van Mauritsheech Publishers, gepresenteerd worden op de Unseen book market voor onafhankelijke uitgevers. Adres: terrein van de Westergas fabriek / zuiveringshal.
Openingstijden:
Thursday 12.00 – 20.00
Friday 12.00 – 22.00
Saturday 11.00 – 20.00
Sunday 11.00 – 17.00
zie ook  www.unseenamsterdam.com

Achtergrond:  Lviv, stad van Paradoxen

Het boek verschaft een impressie over Lviv. Een uitgesproken Midden Europese stad in West Oekraine die vroeger ook Leopolis, Lemberg, Lwów of Lvov heette.
Het is één van de mooiste steden van Europa, maar lag jarenlang verstopt achter het IJzeren Gordijn. Het is een stad waar Hitler en Stalin vrij spel kregen en de Midden-Europese cultuur systematisch is verwoest. De meeste bewoners werden verdreven of vermoord. Toch bleven de gebouwen wonderwel gespaard. Wat doet zo’n verleden van grootse bloei en gruwelijke neergang met een stad, hoe gaan de huidige bewoners met die erfenis om?. Zie ook www.lvivboek.nl

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...