Home » Evenement » FAMINE – 33 : Een film die in gaat op de kunstmatig veroorzaakte hongersnood van 1932 -1933 in Oekraïne

FAMINE – 33 : Een film die in gaat op de kunstmatig veroorzaakte hongersnood van 1932 -1933 in Oekraïne

De hongersnood van 1932 -1933 in Oekraïne
Locatie:
Blinibioscoop
Adres:
Oostmaaslaan 950
te Rotterdam
Nederland
Datum:
31 januari 2016 15:00 – 19:00 uur

Informatie : https:\/\/blinibioscoop.rusart.nl/index.php/nl/

Deze film gaat in op de kunstmatig veroorzaakte hongersnood van 1932 -1933 in Oekraïne door de ogen van enkele families. De hongersnood, die miljoenen mensen het leven kostte, was het resultaat van een uitgekiend Sovjetbeleid, ontwikkeld door Stalin en bedoeld om o.a. de Oekraïners te straffen voor hun verzet tegen de collectivisatie van de boerderijen. De hongersnood kostte het leven aan miljoenen mensen en is daarmee een nationaal trauma dat tot op de dag van vandaag een van de vele pijnpunten vormt in de Russisch-Oekraïense betrekkingen.
Aan de hand van de film gaat Tatjana Kochetkova met Marc Jansen en Oleksandr Guzenko in gesprek over de maatschappelijke transitie van Oekraïne in de afgelopen vijftig jaar, de potentie van Oekraïne en de voordelen van het associatieverdrag voor de Oekraïense en Europese markt.
Er is -terecht- veel aandacht voor de problemen in de Oekraïense economie en de zware wissel die corruptie en conflict trekken op de economie van het land. Maar er is veel minder bekend over de potentie van Oekraïne als internationale handelspartner. Zo wordt 40% van het brood in Israël gebakken van Oekraïens graan, is Oekraïne Europees marktleider waar het gaat om appelsap en zijn Oekraïense kippen wereldwijd geliefd.
Engels ondertiteld
geregisseerd door Oles Yanchuk
met Galina Sulima, Georgi Morozyuk, Aleksey Gorbunov
en : spreker – Alex Guzenko van Oekraïne Crisis Media Center (Kiev)

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...