Home » Evenement » Films the Black Book of Maidan en Sister Zo

Films the Black Book of Maidan en Sister Zo

Twee documentaires met thema ‘Oekraïne’ vertoont worden tijdens de 25ste editie van het Beeld voor Beeld filmfestival.

The Black Book of Maidan – Nederlandse première
Toen de protesten in Kiev (Oekraïne) losbarstten, togen dertien tweedejaars studenten van de Nationale Karpenko-Kary Universiteit voor Theater, Film en Televisie naar het Maidan-plein. Ze vonden er hun hoofdpersonen, en bleven draaien en monteren terwijl de protesten doorgingen. De verhalen, een mix van genres zoals reportage, soundbite en portret, vertellen samen de geschiedenis van de Oekraïense revolutie.
Trailer: www.youtube.com/watch?v=QdKMrNWaPJY

Sister Zo
Als haar voetbalcarrière ten einde loopt, wacht Zo een nieuwe strijd. Ze moet vechten tegen wanhoop, armoede en een door alcohol verscheurde familie. Zo probeert de moeilijkheden te tackelen terwijl ze droomt van een beter leven, ondanks de uitzichtloosheid. Ze treedt aan voor haar laatste voetbalwedstrijd, die haar herinnert aan de triomfen van weleer en nieuw zelfvertrouwen geeft.

Nagesprek met regisseurs Asia Khmeleva en Alisa Kovalenko. Beide films worden vertoont op donderdag 12 februari in EYE Amsterdam.

Over Beeld voor Beeld
De 25ste editie van het Beeld voor Beeld festival vindt plaats van 11 -15 februari in EYE Amsterdam. Beeld voor Beeld is een film festival dat documentaires vertoont over uiteenlopende (sub)culturen en is een ontmoetingsplaats voor publiek met verschillende culturele achtergronden en filmmakers. Alle filmmakers zijn tijdens het festival aanwezig voor discussie met het publiek. Het programma is bijgesloten in de bijlage, voor meer informatie over het festival kunt u terecht op www.beeldvoorbeeld.nl

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Eye of online via www.eyefilm.nl (standart prijs is €10)

Graag ontmoeten wij u op het Beeld voor Beeld festival!

Klick hier om volle festival programma te zien:

Programma Beeld voor Beeld 2015

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...