Home » Evenement » Film “Ukraine the Birth of a Nation”

Film “Ukraine the Birth of a Nation”

Deel 4: “Independence”
language: Polish with English voice-over

Voorwoord: Marc Jansen – meer dan twintig jaar werkzaam geweest bij de afdeling Europese Studies van de Universiteit van Amsterdam, auteur van het boek “Grensland. Een geschiedenis van Oekraïne”

De schitterende, historische documentaire “Oekraïne, de geboorte van een natie” (bestaat uit 4 delen en het gaat over de geschiedenis van Oekraïne.

De film is door de beroemde Poolse filmproducent Jerzy Hoffman gemaakt.

Deze vier chronologische delen beginnen vanaf de oude tijden tot heden. Het zijn zeer informatieve, snelle en kleurrijke beelden. “Het is erg professioneel gemaakt. Het bevat zeldzame filmbeelden, goede filmtechniek en Hoffman’s scherpzinnige samenvattingen van verschillende historische periodes. De moeite waard! ” Orest Subtelny.

In zijn film, de regisseur Jerzy Hoffman, een Pool, spreekt over het oprecht en eerlijk aanpakken van historische zaken waar trots maar ook schaamte over is. Het is een boeiend verhaal van een duizend jaar van de Oekraïense geschiedenis, van de meest dramatische en beslissende momenten die de kijker zowel geïnformeerd als dorstig naar meer verlaat. De heer Hoffman’s liefde voor Oekraïne, die duidelijk is voor iedereen die kan zien en horen, doet geen afbreuk aan zijn nuchtere weergave van zelfs de meest controversiële aspecten van de geschiedenis van Oekraïne.

Deze film is zowel een geweldige introductie voor beginners als een samenvatting voor degenen die al veel van de geschiedenis van Oekraïne weten. Het is een documentaire voor iedereen die belangstelling heeft voor Oekraïne.

Om 14:30 uur gaan de deuren open en om 15:00 uur starten wij met filmmiddag.

Na het bekijken van een film zal er altijd een mogelijkheid zijn ervaringen en meningen met elkaar te delen onder het genot van blini (pannenkoeken).

De filmmiddag zal tot 18:00 uur duren.
Het adres is Oostmaaslaan 950 te Rotterdam
entree – € 5,- p.p incl. een pannenkoek

Gesproken: Engels

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...