Home » Evenement » Jongenskoor ‘DZVINOCHOK’ uit Kiev zingt in Nederland!

Jongenskoor ‘DZVINOCHOK’ uit Kiev zingt in Nederland!

31 oktober 2014 arriveert het jongenskoor ‘DZVINOCHOK’ uit Kiev weer in Nederland en begint in Assen met een reeks van concerten in ons land.

Het koor, in 1967 opgericht onder het Sovjet-regime, zingt al járen onder leiding van dirigent Ruben Tolmachov op, volgens kenners, excellent niveau. Naast optredens in de eigen Sophia-kathedraal gaf het koor talloze concerten, soms met het Nationaal Philharmonisch Orkest van Oekraïne, vaak in het buitenland, en sinds 1993 in Nederland. Voor het repertoire wordt geput uit de rijke tradities van volksmuziek, religieuze koorzang uit Oost- en West-Europa en uit hedendaagse, lichte koormuziek.

De entree is een enkele keer vrij en nooit hoger dan €10,-. Voor de bestrijding van de onkosten zal wel een (extra) bijdrage gevraagd worden, vooral ten behoeve van het koor. Dzvinochok heeft geen vaste inkomsten-bronnen en de financiële situatie in Oekraïne is werkelijk bar en boos. De organisatie in Nederland berust volledig bij vrijwilligers en heeft (uiteraard) geen winstoogmerk. Van de zes CD’s zullen er een aantal verkrijgbaar zijn.

Meer informatie vindt u in de plaatselijke media, en natuurlijk op www.facebook.com/pages/Dzvinochok/247878425421475//
Graag tot ziens!

Check Also

Het Oekraïne Magazine jaargang 21, nummer 2, jaar 2018 is uit.

Na meerdere uitdagingen te hebben moeten volbrengen is eindelijk dit tweede Oekraïne Magazine van dit ...