Home » Evenement » LVIV – Leopolis, Lemberg, Lwów, Lvov – stad van paradoxen

LVIV – Leopolis, Lemberg, Lwów, Lvov – stad van paradoxen

Uitnodiging lezing uitgeverij Pegasus
noname wordt weergegevenPerspectieven tussen schoonheid en drama (Nederlands-Engels), Dolph Kessler (fotografie), Michel Driebergen, Kees van Ruyven en Ruud Meij (essays), Pieter Waterdrinker (voorwoord)(Mauritsheech/Apriori 2014, 256 blz., gebonden: € 35,-)

Zou u ons telefonisch (020 623 11 38) of via de e-mail (winkel@pegasusboek.nl) willen laten weten of u komt?
Singel 367 1012 WL Amsterdam

Lviv, vroeger Leopolis, Lemberg, Lwów en Lvov geheten, is één van de mooiste steden van Europa, maar lag jarenlang verstopt achter het IJzeren Gordijn in Oekraïne. Het is een stad waar Hitler en Stalin vrij spel kregen en de Midden-Europese cultuur systematisch is verwoest. De meeste bewoners werden verdreven of vermoord. Toch bleven de gebouwen wonderwel gespaard.Wat doet zo’n verleden van grootse bloei en gruwelijke neergang met een stad, hoe gaan de huidige bewoners met die erfenis om?

Documentair fotograaf Dolph Kessler dringt met zijn foto’s diep in het Lviv van nu door. Journalist Michiel Driebergen, stedenbouwkundige Kees van Ruyven en filosoof Ruud Meij gaan in drie boeiende essays in op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Lviv. Herman Zonderland maakte een unieke kaartenbijlage. Samen maakten zij dit boek tot een liefdesverklaring aan deze onontdekte parel in het midden van Europa.
Voor meer informatie over het boek: https:\/\/www.lvivbook.com/

 

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...