Home » Midwinterfeest 13 december 2015

Midwinterfeest 13 december 2015

Zullen wij het jaar uitbundig en gezellig afsluiten in onze hechte Oekraïens -Nederlandse gemeenschap en het laatste Vechornyci van dit jaar, het Midwinterfeest, samen vieren?
Tijdens de traditionele Oekraïense viering van het Midwinterfeest (St. Andreas Vechornyci), komen wij bij elkaar om oude tradities te laten herleven, Oekraïense liedjes te zingen en van traditionele gerechten zoals Kalyta en Vareniki te smullen.

Dames, ben je benieuwd hoe je liefdesleven er volgend jaar uit zal tzien? Doe dan op St. Andreas Vechornyci volgens een oude Oekraïense traditie mee aanlot voorspellingen. Mannen, heb je altijd gewild om grapjes uit te halen en niet raar aangekeken te worden? Kom dan naar Vechrnyci en laat je zien, want op die avond mag je volgens de Oekraïense traditie bijna alles, als er maar humor in zit. En heb je ooit over het rituele spel “kalyta” gehoord? Tijdens de Vechornyci kun je het zelf ervaren!

Het programma belooft een interessante en gezellige  avond te worden, met een traditionele workshop “het maken van jouw eigen gelukspoppetje” (inschrijving verplicht, het aantal deelnemers is beperkt) en een traditionele dance battle meisjes tegen jongens. Er is een speelkamer voor kinderen waar ook een workshop “Koekjes beschilderen” word gehouden.  Wees erbij, nodig je vrienden uit, het zal als altijd gezellig zijn!