Home » Nieuws » De ontwikkelingen van de huidige situatie in Oekraïne

De ontwikkelingen van de huidige situatie in Oekraïne

De ontwikkelingen van de huidige situatie in Oekraïne heeft ons als bestuur van SPSN-O natuurlijk ook enigszins verrast. Lange tijd zag het er naar uit dat het verdrag tussen Oekraïne en EU toch getekend zou worden. De afgelopen maand werd echter duidelijk dat dit niet zomaar zou gaan gebeuren en inmiddels weten we dat het tekenen van een overeenkomst met de EU verder weg is dan ooit. Daardoor zwelde de protesten in Oekraïne zelf aan met als voorlopig dieptepunt de onrusten afgelopen avond en nacht op het Majdanplein in Kiev met alle trieste gevolgen van dien.

Voor het huidige bestuur van SPSN-O is deze situatie nieuw en de vraag is nu hoe we de informatie voorziening over deze situatie naar u toe gaan organiseren. Vooropgesteld moet worden dat wij momenteel niet voldoende menskracht in het bestuur of bij het Oekraïne Magazine (OM) hebben om zoals in het verleden gebruikelijk was, kwalitatief goede relevante actuele informatie te gaan publiceren.

Wij waren voor de huidige situatie ontstond al begonnen met het herorganiseren van de wisselwerking tussen OM en de website. De gesprekken met de hoofdredacteur lopen daarover inmiddels, maar ook hij heeft aangegeven nu geen capaciteit te hebben om al te voorzien in een uitgebreidere informatie voorziening.

Het goede nieuws is dat wij er inmiddels in zijn geslaagd diverse kandidaat redacteuren te interesseren voor het schrijven van content voor zowel de website als OM. Deze gesprekken zijn echter nog in een verkennende fase en dat betekend dat zij nog niet kunnen worden ingezet om te schrijven over de ontwikkelingen van de huidige situatie in Oekraïne.

Wij willen graag doorgaan op de door ons ingeslagen weg om er voor te zorgen dat u zo snel als mogelijk is weer op een manier door ons wordt geïnformeerd die voor u waardevol is. Wij hopen hierbij op uw blijvende steun en begrip in deze voor Oekraïne zo moeilijke tijd.

Wij gaan er van uit dat binnen enkele maanden onze inspanningen op de hierboven geschetste terreinen zichtbaar is geworden. Wij blijven ook geloven in het Oekraïense volk en de veerkracht van de Oekraïense bevolking, die wij graag tenvolle willen ondersteunen in hun streven naar een betere toekomst.

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...