Home » Bijeenkomsten » Debate on Ukraine: Ukrainians want to be Ukrainians!

Debate on Ukraine: Ukrainians want to be Ukrainians!

Monday 9 March, Willibrordushuis, Oude Molstraat 37, The Hague, 19:00-21:30

Programma

Oekraïne is in oorlog – wat doet het met zijn volk? Dit is een discussie over de geopolitieke component van het conflict in Oekraïne. Tijdens deze avond zullen we het perspectief van het Oekraïense volk markeren. Westerse media vertellen ons dat de oorlog diepe kloven creëert in de samenleving. Is dit waar? Zo ja, hoe kunnen we deze overwinnen?

Hoe kunnen we de richting begrijpen van de Oekraïense identiteit als een weg naar vrede?
Wat is de spirituele dimensie van de Maydan beweging en hoe moeten we de rol begrijpen van de verschillende kerken?

Wat kunnen de mensen in Nederland, de diaspora, de kerken en de humanitaire- en vrede organisaties doen om vrede dichterbij te brengen?

PAX in samenwerking met Socires / SOFT Tulip: een panel van betrokken sprekers zijn uitgenodigd. Eparch Borys Gudziak van de Grieks-katholieke Kerk van Oekraïne, John Stienen (OVSE verkiezing monitor en lange tijd vrijwilliger voor stichting Spoetnik), Bas ter Haar (onder voorbehoud) van Research Instituut Clingendael en Cinta Depondt (Oekraïne-expert van PAX) zullen deze vragen bespreken op maandag 9 maart.

U bent van harte welkom om mee te doen. Koffie en thee is klaar vanaf 18.30 uur. Start van het debat is om 19:00 en eindigt om 21:30 uur.

Locatie: Willibrordushuis, Oude Molstraat 37, Den Haag.

Het aantal plaatsen is beperkt, gelieve uw aanwezigheid te bevestigen online op: actie.paxvoorvrede.nl/actie/debate-on-ukraine/

Kijk hier flyer van evenement:

digitalflyer_debate_on_ukraine

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...