Home » Bestuur » Helden sterven nooit!

Helden sterven nooit!

Foto door www.facebook.com/uarighttraditions

De geschiedenis van Oekraïne heeft vele tragische perioden, waarin de vrijheid en zelfs het bestaan ​​van het Oekraïense volk op het spel heeft gestaan. Op dat soort momenten zijn het altijd de zonen en dochters van Oekraïne die hun land en de mensen die daar wonen beschermen.

Nu is in Oekraïne de tijd weer gekomen. Het moment van het maken van een keuze tussen gebukt gaan onder corruptie en geen democratie, of het verkrijgen van rechten, rechtvaardigheid en vrij zijn van corruptie.

Oekraïners, Joden, Russen en Armeniërs, Georgiërs en Wit-Russen hebben zij aan zij op Maidan gestaan. De sterke wens om in een vrij land te leven heeft al deze mensen verenigd !
Eerst eisten ze het recht te mogen kiezen. Later moesten ze het recht om op een betere manier te leven eisen. Ook al hebben kogels van sluipschutters (een krachtig argument) het getracht, nog geen kogels, granaten, of schandalige wreedheid zijn in staat geweest om deze mensen te verslaan. Ze zijn gestorven maar hebben zich niet overgegeven …

Zo is de andere “” Sotnia “” ( betekenis is “” Honderd, of een militaire Kozakken eenheid””) verschenen op Maidan. Het is de Heaven’s Honderd, het belangrijkste, de meest krachtige van sotnias voor Oekraïne.
Elk van zijn leden heeft de ultieme prijs betaald voor hun geloof, hun leven geofferd. Voor ons is het een heilige plicht om deze helden voorgoed te blijven eren, om te herinneren wie er stierf en met welk doel.

Het moet een herinnering maar ook een bewustzijn voor ons allemaal zijn.
Kijk deze film die nu ook in de Engelse taal is ondertiteld en deel hem met uw kennissen en vrienden!
Glorie aan Oekraïne !!

Bob Wouda
m.m.v. EuromaidanPR

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...