Home » Oekraïne culinair en cultuur » Cultuur » Mix van Hollands met Oekraïens

Mix van Hollands met Oekraïens

Kunstzinnige souvenirs & (relatie)geschenken op de Nederlandse markt.

Hollands cultureel erfgoed en invloeden worden creatief gecombineerd in kunstzinnige klompen, ontworpen en gemaakt door de Nederlandse kunstenares van Oekraïense afkomst, Anastasiya S. Koptyeva.
Samen met haar team heeft zij een souvenir en relatiegeschenken lijn opgezet om de Nederlandse folklore opnieuw op de kaart te zetten onder de merknaam By-A.S.K.

Zowel de houten klompen zelf als ook de met de hand geschilderde tulpen-motieven refereren naar Nederland, de glinsterende kristallen vrolijken dit op en maken hier een kunstwerk van.

De Nederlandse folklore en vakmanschap vormen de primaire inspiratiebron voor de kunstenares.

Daarnaast heeft Anastasiya haar kunstzinnige inspiratie te danken aan haar Oekraïense culturele wortels, wat tot een goede symbiose leidt tussen Nederlandse folklore en Oost-Europese invloeden.

Zo is het idee geboren om een “oer-Hollands” product te creëren, maar dan in een modern jasje: kunstzinnige klompensouvenirs & geschenken.

Diverse mensen, bedrijven en stichtingen in Nederland en Oekraïne hebben de handen ineen geslagen om aan dit leuke project van By-A.S.K. te werken. De kunstzinnige “bling-bling” klompen worden nu voor een gedeelte vervaardigd in de Oekraïne om mensen in o.a. haar geboortestad Kherson werk te verschaffen.

“Dit is nu hard nodig, gezien de politiek-economische situatie in de Oekraïne. Zo draag ik bij door het commercialiseren van mijn kunstontwerpen aan de economische ontwikkeling in beide landen en plak ik met glinsterende kristallen steentjes als het ware de landen en culturen aan elkaar”, zegt Anastasiya.

By-A.S.K. brengt de Nederlandse traditionele houten klompen naar een nieuw niveau.

Gedecoreerde klompen zijn een trend onder de Nederlanders, toeristen, kunstliefhebbers en de verzamelaars onder ons.

Van handgemaakte exclusieve grote klompen voor decoratie tot mini souvenirs en relatiegeschenken – alles wordt gemaakt met liefde, passie en zorg voor traditie en vakmanschap.

Deze kunstzinnige klompen hebben een missie: kunst toegankelijk voor iedereen creëren en mensen vrolijk maken.

Je kunt ze hier bewonderen en bestellen www.by-ask.com

Olga Golubova
PR & Sales By-A.S.K.
Artsy souvenirs and gifts. Enjoyable to give and get.
E: olga@by-ask.com
M: +31 (0)6 459 452 35
W: www.by-ask.com

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...