Home » Nieuws » Mededeling van de (interim) voorzitter

Mededeling van de (interim) voorzitter

Allereerst nog iedereen van harte gefeliciteerd met de 24ste Onafhankelijkheidsdag van ons mooie Oekraïne (Independence Day) op 24 augustus j.l. Wat een bijzondere ervaring voor alle Oekraïners (m/v) in binnen- en buitenland en dat terwijl het “gemene” conflict in het Oosten van Oekraïne maar doorgaat met heel veel ontheemde mensen als gevolg. Independence Day in Nederland is op verschillende manieren gevierd, namelijk de feestavond van Brand New Ukraine op 22/8, de Village Ukraine tijdens het Embassy Festival op 4/9 en de grootse receptie op 10/9 samen met de UA Ambassade in Den Haag.

Het huidige bestuur wil graag weer naar een bestuur met 5 bestuursleden. Zoals op de website al vermeld hebben we daarom vanaf heden 2 vacatures, namelijk voor de functie van Voorzitter/Externe betrekkingen en voor de functie van Hoofd Cultureel/Onderwijs. Ook zijn wij op zoek naar de persoon die de functie van hoofdredacteur op zich wil nemen. Belangstellenden kunnen zich melden bij interim-voorzitter Ad Merks, tevens Hoofd Zakelijk/Sponsoring (telefonisch +31 616229780 of per email ad.merks@platform-oekraine.nl ). Nieuwe commissieleden en vooral redactieleden blijven zeer welkom voor de aktiviteiten van Platform Oekraïne. Ook de organisatie van 1-2 evenementen per jaar en de samenwerking met onze collega-organisaties in Benelux staan hoog in ons vaandel.

De belangrijkste items zullen gaan over politiek/blogs, zakelijk/economie, cultureel/toerisme en humanitair/reportages. Bovendien zullen wij onze collega-organisaties in de Benelux vragen om hun eigen organisatie (op toerbeurt) te presenteren en eventueel ook blogs/reportages over Oekraïne te verzorgen. Stuur uw informatie of reportage over Oekraïne,zakelijk, cultureel, humanitair of anders naar : bob.wouda@platform-oekraine.nl ; wij proberen deze dan zo goed mogelijk te plaatsen, mits deze binnen de redactieformule past.

De 2e Oekraïne Dag van dit jaar heeft plaats gevonden op 26 september in Vorstelijk Complex Zuilen te Utrecht, Prinses Beatrixlaan 2a. Deze OD stond (in samenwerking met de dansgroep Čerga) in het teken van wervelende muziek, mogelijkheden tot netwerken, de aanwezigheid van 8 stichtingen / verenigingen/overig met PR tafels in relatie tot Oekraïne en belangstellenden hebben kunnen genieten van het gehele muziek/dansfestival rondom het 30-jarig bestaan van de dansgroep dat tot kort voor middernacht heeft geduurd. De bekende musicus OLEG LYSENKO heeft o.a. in het zaaltje waar ook de PR tafels stonden het geheel muzikaal opgeluisterd met zijn bayan uit 1906 !! en de aanwezigen laten genieten van muziek uit Oekraïne !!

Agenda met actualiteiten zie ook onze website www.platform-oekraine.nl :
• Overige evenementen zie ook Facebookpagina Platform Oekraïne (SPSN-O).
• 12/10 t/m 14/10 Handelsmissie samen met NL Ambassade naar Dnipropetrovsk e.o.
• Eind oktober Agri & Food Fair/Exhibitions en Animal Farming in Kiev zelf.
• 08/11 Viering 60 -jarig Jubileum van dansgroep Roesalka in Hengelo (zie ook onze website onder NIEUWS en CULTUUR, nadere info volgt).

Ir. Ad Merks
September 2015
interim voorzitter Platform Oekraïne (SPSN-O)

Mededeling van de voorzitter

Check Also

Het Oekraïne Magazine jaargang 21, nummer 2, jaar 2018 is uit.

Na meerdere uitdagingen te hebben moeten volbrengen is eindelijk dit tweede Oekraïne Magazine van dit ...