Home » Oekraïne culinair en cultuur » Cultuur » Nederlandse student met zijn werkstuk over de Oekraïnse geschiedenis

Nederlandse student met zijn werkstuk over de Oekraïnse geschiedenis

Wij publiceren op onze site, samen met de site www.newsua.nl een groot werkstuk van de Nederlandse student Matthijs van der Stoep dat gaat over de Oekraïense geschiedenis en dat loopt van af het vroege begin tot de val van Debaltsevo in 2015.
Een keer per week verschijnt er een nieuw stuk.
Veel leesplezier voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Oekraïnse geschiedenis.

3 Geschiedenis

Nederlandse student Matthijs van der Stoep: “In dit hoofdstuk ga ik in op de geschiedenis van Oekraïne. Ik geef antwoord op de volgende deelvraag van mijn onderzoek: Wat is de geschiedenis van Oekraïne? Ik begin deze geschiedenis bij de eerste rijken op Oekraïens grondgebied en ik eindig met de geschiedenis van de afgelopen maanden. Ik ga hier ook deels in op de geschiedenis buurlanden en landen die Oekraïne deels overheersten”

3.1 Kiev-Roes en daarvoor (-1340 na Christus)

3.1.1 Vroege geschiedenis (-862)
Het land wat nu Oekraïne wordt genoemd was in zijn vroege geschiedenis vooral ongerepte steppe. Het was onderdeel van de Euraziatische steppe die door liep tot in China. De bewoners in deze gebieden waren vooral nomadenstammen. In het gebied hebben verschillende stepperijken bestaan, eigenlijk meer een soort allianties tussen stammen. Een belangrijk rijk was het rijk van de Scythen, een ongeletterd volk uit Centraal-Azië. Dezen waren de eersten die veel contact hadden met de Grieken. Er werd handel gedreven met verschillende Griekse koloniën aan de Zwarte Zee, onder andere op de Krim. Ook de Scythen werden weer afgewisseld door andere volken. De Griekse koloniën bleven bestaan tot ze door de Hunnen werden vernietigd.

Verder lees hier: www.newsua.nl/articles.php?article_id=43

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...