Home » Bestuur » Nieuwsbrief november 2015 Stichting Platform NL – UA

Nieuwsbrief november 2015 Stichting Platform NL – UA

NIEUWSBRIEF  Platform Oekraïne

november 2015

Hierbij de vierde Nieuwsbrief van Platform Oekraïne (SPSN-O).

Olena Trompert (met als ruggensteun haar man Enno) heeft helaas besloten haar werkterrein te verleggen en is een nieuwe uitdaging aangegaan in haar leven. Dank Olena en Enno voor jullie tomeloze inzet tot het web beheer van onze stichting !! Wij wensen hen beiden bij hun volgende job’s veel succes, gezondheid en plezier.

We zijn daardoor wel met spoed op zoek naar een nieuwe web redacteur (m/v) die ook actief is op het Sociaal Media-vlak. Voorlopig zal dit worden waargenomen door Bob Wouda. Belangstellenden kunnen zich melden bij (bob.wouda@platform-oekraine.nl).

Verder kunnen we u meedelen dat Johnny Dat uit Hengelo en Vera van de Guchte-Gubarjeva uit Wijk bij Duurstede bereid zijn gevonden toe te treden tot het bestuur. Wij hopen met hun samen weer tot een voltallig bestuur te komen. De vacature van voorzitter staat helaas nog steeds open gezien het feit dat we in de afgelopen periode afscheid hebben genomen van Frank Lind als voorzitter; dit vanwege zijn drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf. Ook voor Frank : veel succes met zijn bedrijf.  Kandidaten of namen voor de functie van voorzitter Platform Oekraïne (SPSN-O) zijn van harte welkom bij ondergetekende.

De afgelopen maanden zijn de eerste contacten voor samenwerking gelegd met o.a. de Stichtingen UA in NL, Brand New Ukraine en Ukraine Today. Er is voor hun activiteiten en standpunten ruimte ingepland in de komende nummers van het Oekraïne Magazine.

Wij hebben als Oekraïne Platform onze tweede Oekraïne Dag van dit jaar georganiseerd samen met de dansgroep Čerga in Utrecht. Het was een interessante dag met diverse dans workshops en ook een prachtige dans voorstelling op zaterdagavond 26/9. De volgende Oekraïne Dag (OD) staat gepland voor mei 2016 in de regio Utrecht; de locatie is bij dit schrijven echter nog niet bekend. Het zal weer een combinatie worden van zakelijkheid en gezelligheid, dus met alle sponsors/donateurs en zo veel mogelijk deelnemers.

De afgelopen maanden hebben voor ons als redactie in het teken gestaan van het afscheid nemen. Door wisselingen in het bestuur en het vertrekken van de hoofdredacteur werden we flink opgeschud. Door het vacuüm dat hierdoor ontstond heeft het even geduurd voordat het volgende OM nummer er kon komen. Helaas ging het even niet anders, onze welgemeende excuses.

Omdat we nog steeds zonder hoofdredacteur zitten is het komende najaarsnummer OM en daarna volgende winternummer OM tot stand gekomen uit het enthousiasme en drive vanuit het bestuur en betrokken redactieleden. Wij plannen om met het volgende nummer – het winternummer OM – te komen in aanstaande januari.

In de komende editie van het OM besteden we veel aandacht aan het referendum over het Associatieverdrag dat op 6 april 2016 plaats vindt. Wij hopen zo op meer positieve informatie over Oekraïne en vooral de mensen, die daar wonen en werken. Na alle negatieve uitingen over Oekraïne rondom het MH17-drama, is het tijd voor de juiste feiten over het Associatieverdrag met bijbehorende voor- en nadelen voor de Nederlandse belastingbetalers.

Met name met het oog op het Referendum en tevens de uitbreiding met nieuwe UA deelnemers zijn er in het komende OM naast artikelen in de Nederlandse taal ook artikelen opgenomen in de Engelse taal.

Daarnaast zijn er ook leuke dingen. We feliciteren de Oekraïense dansgroep Roesalka met hun 60-jarig Jubileum. “De vier jaargetijden” in Hengelo was een prachtige voorstelling met een geweldige opkomst.

Ik wens u veel leesplezier in het komende OM. Schroomt u niet ons te benaderen met ideeën voor het volgende nummer.

Ad Merks

Check Also

Het Oekraïne Magazine jaargang 21, nummer 2, jaar 2018 is uit.

Na meerdere uitdagingen te hebben moeten volbrengen is eindelijk dit tweede Oekraïne Magazine van dit ...