Home » Oekraïne culinair en cultuur » Cultuur » Nederlandse student werkstuk in Oekraïense geschiedenis – 7

Nederlandse student werkstuk in Oekraïense geschiedenis – 7

Wij publiceren op onze site, samen met de site www.newsua.nl een groot werkstuk van de Nederlandse student Matthijs van der Stoep dat gaat over de Oekraïense geschiedenis en dat loopt van af het vroege begin tot de val van Debaltsevo in 2015.
Een keer per week verschijnt er een nieuw stuk.
Veel leesplezier voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Oekraïnse geschiedenis.
Oekraïense geschiedenis

4.3 Economische dimensie

Bij de economische dimensie gaat het vooral over productie, consumptie, arbeid, handel, eigenlijk alles wat met geld te maken heeft.

4.3.1 Oekraïense economie algemeen
In het Oosten van Oekraïne heb je vooral de kapitaalintensieve industrie. De Oekraïense staalproductie is erg groot, Oekraïne is een van de grootste staalexporteurs van de wereld. In het oosten van Oekraïne is bevolking over het algemeen ook armer dan in de rest van het land. Mocht Poetin oostelijke delen van Oekraïne in onder controle krijgen of blijven houden dan moet hij alle arbeiders daar van pensioen kunnen voorzien. Dat zal erg moeilijk kunnen worden. In het zuiden heb je veel handel. Verder heb je in West-Oekraïne veel dienstverlening en nijverheid en ook kleinschalige landbouw. De Oekraïense economie is nog niet zoveel ontwikkeld als de economieën van West-Europese landen. De Oekraïense oligarchen hebben vaak veel geld in Oost-Oekraïne. Voor deze oligarchen zou het desastreus zijn als deze oostelijke regio’s Russisch zouden worden. Nog 5,6 procent van de Oekraïense beroepsbevolking werkt in de landbouw. De industrie zorg voor 26 procent van het werk.

Verder lees hier: www.newsua.nl/articles.php?article_id=50

Check Also

Bob Wouda vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op NPO1

Bob Wouda voorzitter van onze organisatie is de gehele morgen op bezoek bij Goedemorgen Nederland ...