Home » Bestuur » Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017

Bijna het einde van 2017.

In meerdere opzichten een bijzonder jaar. Het laatste OM met Karel Platje als hoofdredacteur met een journalistieke en kritische blik voor niet alleen het OM. Nadat Diederik Kramers was gestopt is Karel gevraagd door de toenmalig waarnemend voorzitter Raymond Romkes en heeft Karel het stokje overgenomen in april 2012. Dit totdat Geert Jan het voor een korte periode overnam. Hierna is Karel vanaf februari 2016 tot en met dit jaar wederom hoofdredacteur geweest. Je moet zeker een bepaalde band hebben met Oekraïne en Karel heeft zich in de tussen gelegen tijd bezig gehouden met de politiek in Oekraïne; dit alles in samenhang met zijn nieuwsblog Oekraïne Nieuws.  Met dit Nieuwsblog gaat hij verder en met een ander target: een boek schrijven ! Karel ik wens je namens alle deelnemers van onze stichting en uiteraard ook het bestuur, onze redactie leden en medewerkers nog vele jaren in gezondheid en een mooie (journalistieke) toekomst ! Veel Dank !

Aardig om te zien hoeveel aantallen de “flagcounter” van de website aangeeft: in aug 2017 en in december 2017:

De banden met een zuster magazine in Amerika zijn aangehaald en uitwisseling van gegevens is mogelijk. Samen sterk ! zie de foto van hun laatste magazine als informatie.

Ook een bijzonder jaar omdat Oekraïense wetgevers hebben besloten om 25 december als officiële kerstdag naast 7 januari te vieren. Dit betekent dat (vanaf 2017) Oekraïne twee kerstdagen officieel zal vieren. Nadat de datum 2 mei was weggestemd als vakantiedag in Oekraïne bestaan er nu dus nog steeds hetzelfde aantal nationale feestdagen in een jaar, te weten 11. Welke kerstdag of wellicht beide kerstdagen u ook viert :  Ik wens u allen een gezegende kerstdagen en namens het bestuur, redactie en alle medewerkers een voorspoedig 2018 !

Bob Wouda

Check Also

Informatie visa vrij reizen – Інформація про поїздку без віз.

Information about the visa free travelling. I got some questions about the visa free travelling ...